ذخایر آبی در سه بخش کشاورزی، صنعتی و مسکونی به مصرف می رسد که برای آماده سازی آب خامی که از سه منشاء عمده آب چاه، آب های سطحی و آب دریا به دست می آید جهت استفاده درهر کدام از مصارف نیاز به تصفیه آب تا پارامترهای کیفی مشخصی است. اما به طور کلی میتوان در سه بخش کلی فیلتراسیون، ضد عفونی و آب شیرین کن این مراحل راطبقه بندی نمود. بخش فیلتراسیون جهت حذف ذرات معلق داخل آب و در نتیجه کاهش TSS می باشد. بخش ضدعفونی جهت از بین بردن ویروس ها، باکتری ها و آلودگیهای میکروبی آب می باشد و در نهایت آب شیرین کن جهت کاهش املاح و ذرات جامد محلول درآب و در نتیجه کنترل TDS به کار گرفته می شود. برای هر کدام از سه فرآیند فوق به یک سری تجهیزات و مواد مصرفی مورد نیاز است.